19-jarige gewond bij schietpartij; politie zoekt drie verdachten

19-jarige gewond bij schietpartij; politie zoekt drie verdachten

Geplaatst op 28 november 2022, om 14:24 uur

VEGHEL – Een 19-jarige man is zondagnacht gewond geraakt bij een schietpartij op de Muntelaar in Veghel. Het slachtoffer is buiten levensgevaar, zo laat de politie maandag weten.

Aan de schietpartij ging eerst een vechtpartij tussen het slachtoffer en een vriend van hem en drie mannen vooraf. Het trio ging er na de schietpartij vandoor. Het is iets voor half twee die zondagnacht als twee vrienden aan het chillen zijn op de parkeerplaats van het Koning Willem I college aan de Muntelaar in Veghel wanneer er een auto aan komt rijden vanuit de Bundersweg. De auto stopt bij de twee mannen, onder wie het latere slachtoffer, en er stappen drie mannen uit.

Volgens de politie ontstaat er al snel een woordenwisseling die snel omschakelt in een vechtpartij. Er zouden rake klappen zijn uitgedeeld waarna een schot volgde. Een van de drie mannen zou het schot hebben gelost op de 19-jarige. De mannen zijn daarna de auto ingestapt en vertrokken. De politie is nog op zoek naar hen.

Eventuele getuigen van de schietpartij worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

LEES OOK: Gewonde bij schietpartij op parkeerplaats

Foto’s: Remco Rooijakkers