12 jaar cel en tbs voor turnleraar voor doden 14-jarige Esmee

12 jaar cel en tbs voor turnleraar voor doden 14-jarige Esmee

Geplaatst op 28 november 2022, om 13:38 uur

DEN HAAG– De 33-jarige Olivier van de G. is veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar en tbs met dwangverpleging voor het doden en misbruiken van de 14-jarige Esmee eind vorig jaar. Volgens de rechtbank Den Haag heeft Van de G. “op afschuwelijke wijze een einde gemaakt aan het leven van een 14-jarig meisje”.

Volgens de rechtbank is Van de G. niet schuldig aan moord, omdat hij geen voorbedacht plan had om Esmee te doden. Wel is hij veroordeeld voor doodslag, het wegvoeren van het lichaam, ontucht en het bezit van kinderporno. Er was een celstraf van veertien jaar en tbs met dwang geëist.

Het slachtoffer werd op 31 december door een groepje sporters aangetroffen in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De turnleraar heeft toegegeven dat hij een seksuele relatie had met het meisje uit het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Rijndijk en dat zij bij hem thuis in Leiden kwam. Op 30 december kregen ze volgens de verdachte ruzie. De turnleraar zou haar in die ruzie gewurgd hebben, maar Van de G. zegt zich dit moment niet te kunnen herinneren.

Door: ANP