Verdachte dodelijke straatroof Kerkrade opgepakt in Bulgarije

Verdachte dodelijke straatroof Kerkrade opgepakt in Bulgarije

Geplaatst op 25 november 2022, om 18:30 uur

KERKRADE – De politie heeft in Bulgarije een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een fatale straatroof afgelopen juni in Kerkrade. Naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Bij de beroving op de Wiebachstraat kwam een 33-jarige man uit Zülpich (Duitsland) om het leven.

De twee verdachten hadden een afspraak met de Duitser. Daarbij trokken zij een tas met geld uit de handen van het slachtoffer en sprongen in de auto. De Duitser kwam onder de auto terecht en overleed. De verdachten reden weg en waren sindsdien spoorloos.

De twee verdachten hebben volgens het Openbaar Ministerie eerder soortgelijke berovingen gepleegd. “Ze doen zich voor als zakenmannen van een Luxemburgse investeringsmaatschappij, die interesse hebben in onroerend goed en luxe goederen die op internet worden aangeboden. De veelal Duitse slachtoffers worden naar het zuiden van Limburg gelokt, waarbij vaak gesproken wordt over het wisselen van grote sommen cash geld”, meldt het OM.

Als er is afgesproken, worden de slachtoffers vervolgens van hun geld beroofd. “De verdachten maken mogelijk deel uit van een groter (internationaal) netwerk dat zich met dit soort strafbare feiten bezig houdt”, aldus het OM.

De verdachte werd op 24 oktober al opgepakt in Bulgarije, maar het OM meldt de arrestatie vrijdag pas. Het gaat om een inwoner van België “van om en nabij de 50 jaar die gebruik maakt van verschillende leeftijden, namen en geboorteplaatsen”. Zijn voorarrest is vrijdag met veertien dagen verlengd. Hij wordt verdacht van zogeheten gekwalificeerde doodslag en diefstallen met geweld.

Voor de gouden tip in deze zaak was door het OM een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. “Die beloning geldt nog steeds voor de tweede verdachte”, aldus het OM.