Automobilist rijdt tegen dichte spoorboom, treinverkeer heeft vertraging

Automobilist rijdt tegen dichte spoorboom, treinverkeer heeft vertraging

Geplaatst op 24 november 2022, om 17:06 uur

BARNEVELD – Aan de Nijkerkerweg is een automobilist donderdagmiddag tegen een dichte spoorboom aangebotst.

De man knalde rond 13:30 uur hard op de spoorboom nadat hij deze over het hoofd zag. Na eigen zeggen gebeurde dit vermoedelijk door de laagstaande zon. De man raakte niet gewond maar de schade aan zijn auto is enorm.  De politie heeft de automobilist een blaastest laten afleggen, maar dit was negatief. Zijn auto zal afgesleept moeten worden door een bergingsbedrijf.

De spoorboom die drie weken geleden vervangen was, moet opnieuw vervangen worden. ProRail is met spoed onderweg omdat de boom naar binnen gebogen staat. Tot die tijd rijden de treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn met lastgeving. Ze kunnen stapvoets passeren.

Foto’s : William Harthoorn