Man (22) reed vermoedelijk te hard net voor de zware aanrijding

Man (22) reed vermoedelijk te hard net voor de zware aanrijding

Geplaatst op 23 november 2022, om 11:13 uur

DE HEURNE – Bij een frontale aanrijding op de Caspersstraat in het Achterhoekse dorp De Heurne, in de buurt van Aalten, zijn dinsdagavond vijf mensen gewond geraakt. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht, zegt de politie. Twee andere raakte licht gewond, zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Een 22-jarige man uit Winterswijk heeft vermoedelijk te hard gereden, meldt de politie woensdag aan het eind van ochtend. In een bocht van de weg raakte hij daardoor de macht over het stuur kwijt. Hij kwam op de andere weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. Vervolgens schoof de auto van de Winterswijker in een greppel naast de weg.

De bestuurders van beide auto’s raakten door de aanrijding bekneld. De brandweer moest hen uit hun auto’s bevrijden. Beide chauffeurs hadden passagiers bij zich. In totaal waren zeven mensen bij de aanrijding betrokken, maar twee van hen hoefden niet naar het ziekenhuis. Een van de gewonde ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De Caspersstraat was vanwege het ongeluk urenlang afgesloten. De politie doet woensdag ook nog onderzoek op de plaats van het ongeluk.

Foto’s & video: Roland Heitink/Persbureau Heitink