Duitsland stopt Nederlands busje met ruim 1000 kilo vuurwerk

Duitsland stopt Nederlands busje met ruim 1000 kilo vuurwerk

Geplaatst op 23 november 2022, om 14:45 uur

DRESDEN– De Duitse douane heeft in een Nederlands bestelbusje meer dan duizend kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De twee mannen in het busje (34 en 29) zeiden dat ze van Tsjechië onderweg naar Nederland waren. Ze hadden geen vergunningen om de explosieve spullen te vervoeren.

Het busje werd op de snelweg in de buurt van Dresden gecontroleerd, vlak na de grens van Tsjechië en Duitsland. Toen de achterdeur werd geopend, bleek het hele laadruim van het voertuig vol vuurwerk te zitten. Het woog bij elkaar 1084 kilo, waarvan 150 kilo explosief materiaal. Het vuurwerk is in beslag genomen, de smokkelaars krijgen een proces-verbaal.

In de Duits-Tsjechische grensstreek werd onlangs een Nederlands busje onderschept dat 635 kilo zwaar vuurwerk probeerde te smokkelen.

Eerder dit jaar vonden Duitse rechercheurs 350.000 kilo vuurwerk, bestemd voor de Nederlandse markt. Elf mensen zijn opgepakt. Het vuurwerk moest vanuit landen als Polen, Italië en China via Duitsland naar Nederland worden gebracht.

Door: ANP