19-jarige wegpiraat dwingt bestuurders aan de kant met blauwe flitslamp

19-jarige wegpiraat dwingt bestuurders aan de kant met blauwe flitslamp

Geplaatst op 23 november 2022, om 13:18 uur

ALPEN AAN DEN RIJN – Een 19-jarige bestuurder heeft dinsdagavond een EMG-cursus bij het CBR opgelegd gekregen nadat de politie de jongen zagen rijden met een blauwe flitslap. De jongen gebruikte de lamp om andere bestuurders aan de kant te dwingen, ook maakte hij zich schuldig aan bumperkleven en veel te hard rijden.

Een politieagent zag de bestuurder, op zijn weg naar huis, voorbijkomen en heeft de 19-jarige staande gehouden en een proces verbaal gegeven. Ook moet de jongen, die overigens pas een jaar zijn rijbewijs had, een cursus over gedrag en verkeer bij het CBR volgen.

De blauwe flitslamp heeft de politie na het gesprek meegenomen.