Drie mannen aangehouden voor internationale drugshandel

Drie mannen aangehouden voor internationale drugshandel

Geplaatst op 21 november 2022, om 09:59 uur

DEN HAAG – De politie heeft drie mannen aangehouden in een onderzoek naar internationale drugshandel. Het gaat om twee Friezen, een 40-jarige man uit Harlingen en een 40-jarige man uit Goutum, en een 41-jarige man uit Papendrecht (Zuid-Holland).

De drie zouden zich in georganiseerd verband hebben beziggehouden met het produceren van verdovende middelen en de internationale handel daarin. Na de aanhoudingen op maandag zijn in de drie plaatsen de woningen van de verdachten en drie andere panden doorzocht. Ook in Leeuwarden werd gezocht. “Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van speurhonden die specifiek zijn opgeleid om te zoeken naar verdovende middelen en contant geld”, zo meldt de politie.

Het aangehouden drietal zit in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. Het onderzoek gaat door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, aldus de politie.