Arrestaties in Nederland voor vermoorden van Spanjaard en dumpen lichaam

Arrestaties in Nederland voor vermoorden van Spanjaard en dumpen lichaam

Geplaatst op 21 november 2022, om 11:53 uur

NIJMEGEN – Een arrestatieteam heeft donderdagavond in Nijmegen twee van moord verdachte mannen uit Spanje van 19 en 22 jaar aangehouden. Dat meldt de politie maandag aan het eind van de ochtend. De mannen worden verdacht van het doodschieten en het dumpen van het lichaam van een Spanjaard in de omgeving Sevilla in juni dit jaar. Spanje heeft hun overlevering gevraagd.

Het Fugitive Active Search Team (FASTNL) van de Landelijke Eenheid is op verzoek en na informatie van FAST Spanje een onderzoek gestart naar de twee verdachten die mogelijk naar Nederland zouden zijn gevlucht en hier verblijven.

Het onderzoek leidde naar een woning in Nijmegen waar de twee door het arrestatieteam van de Dienst Speciale Interventies rond 22.15 uur zijn aangehouden. De twee worden vermoedelijk binnenkort overgeleverd aan Spanje.