UPDATE: Grote brand na explosie in elektriciteitscentrale

UPDATE: Grote brand na explosie in elektriciteitscentrale

Geplaatst op 20 november 2022, om 12:56 uur

LEIDEN – Zo’n vijftig appartementen van een flatgebouw in Leiden zijn zondag ontruimd vanwege een brand in een verdeelstation van TenneT. Het verdeelstation bevat volgens een woordvoerder van de brandweer meerdere transformatoren en een daarvan is ontploft. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

De bewoners van de flatwoningen moeten hun huis uit vanwege de rookontwikkeling. Zij worden opgevangen in een moskee aan de Nieuwe Marnixstraat.

Bij de brand komt veel rook vrij, aldus de woordvoerder van de brandweer. Daarom is ook een NL-Alert verstuurd, waarin mensen in de omgeving van Leiden worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten en hun ventilatie uit te zetten.

De exacte oorzaak van het incident is nog onbekend. Volgens de woordvoerder is er vooralsnog geen sprake van stroomuitval door de explosie en brand.