Bierflessen en zwaar vuurwerk gegooid naar agenten en boa’s op Urk

Bierflessen en zwaar vuurwerk gegooid naar agenten en boa’s op Urk

Geplaatst op 20 november 2022, om 13:00 uur

URK– De politie heeft zaterdagavond in Urk ingegrepen toen een groep van zo’n honderd jongeren voor onrust zorgde. Er werden onder meer bierflessen en zwaar vuurwerk naar agenten en boa’s gegooid. Een persoon is aangehouden, meldt een politiewoordvoerder.

Volgens Omroep Flevoland was op Instagram een oproep gedaan om naar een zogenoemde zwartepietencontainerrally te komen en zo veel mogelijk vuurwerk mee te nemen, maar de politiewoordvoerder kan dat niet bevestigen. De onrust speelde zich tussen 21.00 uur en middernacht af in de omgeving van de bekende rotonde aan de Akkers, aldus de zegsman van de politie.

Agenten kwamen ter plaatse na een melding. Daar probeerden ze eerst in gesprek te gaan met de jongeren, maar volgens de zegsman werd daar niet op gereageerd. Toen agenten en boa’s werden bekogeld met zwaar vuurwerk en bierflessen, werden agenten uit de hele provincie gevraagd te komen helpen en werd ingegrepen. Volgens de politiewoordvoerder werden ook honden ingezet. Voor middernacht was de situatie weer onder controle en was de rust hersteld, aldus de zegsman.

Door: ANP