Nederlanders van 15 en 24 jaar opgepakt in drugsoorlog Antwerpen

Nederlanders van 15 en 24 jaar opgepakt in drugsoorlog Antwerpen

Geplaatst op 18 november 2022 21:00 uur | Laatst bijgewerkt op 18 november 2022 21:00

ANTWERPEN – De Belgische politie heeft opnieuw twee Nederlanders opgepakt voor een aanslag die te maken lijkt te hebben met de drugsoorlog in Antwerpen. Een van de arrestanten is vijftien jaar, zegt het Openbaar Ministerie. De ander is 24 jaar.

De twee Nederlanders zouden de hand hebben gehad in de explosie in het Antwerpse stadsdeel Deurne in de nacht van donderdag op vrijdag. Het explosief, mogelijk een vuurwerkbom, ging af vlak bij een huis van een familie die al langer doelwit is in een inmiddels maanden slepende vete in het drugsmilieu. Een woning van dezelfde familie in stadsdeel Berchem werd eerder die nacht ook al bestookt. Justitie onderzoekt of beide incidenten deel uitmaken van de bendeoorlog die in de voor Belgische en Nederlandse drugshandelaars belangrijke havenstad lijkt te woeden. Daarvoor zijn wel aanwijzingen, zegt zij.

Het OM sluit niet uit dat de minderjarige arrestant slechts meeging als dekmantel. Eerder namen andere aanvallers passagiers mee om minder in het oog te lopen. Maar eerdere incidenten bleken soms ook het werk van heel jonge daders.

facebook

Door: ANP