Extreem drukke ochtendspits verwacht, ‘werk thuis indien mogelijk’

Extreem drukke ochtendspits verwacht, ‘werk thuis indien mogelijk’

Geplaatst op 16 november 2022, om 20:54 uur

NEDERLAND – Rijkswaterstaat verwacht dat het erg druk wordt op de weg en adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan. Dat meldt de verkeersinformatiedienst op Twitter.

Voor vandaag “verwachten we door een combi van verkeersaanbod en regenval zware spitsen”, aldus Rijkswaterstaat. Het lijkt erop dat zowel in de ochtend- als in de avondspits regenbuien over Nederland zullen trekken.

Ook de ANWB voorspelt een zeer drukke ochtendspits. “Het regent en waait flink. Daardoor zijn alle dagelijkse files een stuk langer dan gebruikelijk”, aldus de organisatie.

Afgelopen dinsdag was het ook erg druk op de weg. Toen stond er in de avond zelfs meer dan 600 kilometer file op de snelwegen. Begin deze maand werd de drukste avondspits van het jaar gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.

Door: ANP