Tiktok challenge met vuurwerk gaat mis: jongen loopt ernstige brandwond op

Tiktok challenge met vuurwerk gaat mis: jongen loopt ernstige brandwond op

Geplaatst op 15 november 2022, om 07:55 uur

EDE – In de Edese wijk Kernhem heeft een minderjarige jongen ernstige brandwond opgelopen door een vuurwerk challenge die op tiktok . Dat meldt de politie op Facebook.

De jongen had de challange gezien op tiktok en ging op een stuk vuurwerk staan en stampte erop. Dit stuk vuurwerk bleef vervolgens vastzitten in zijn zool. Het ontbrandde dwars door de schoen heen. De jongen heeft er een derdegraads brandwond aan overgehouden.

‘Stunten met vuurwerk is verboden, het veroorzaakt veel overlast (ook voor dieren) en is bovendien erg gevaarlijk. Negeer daarom de challenges die je op social media tegenkomt en steek alleen veilig consumentenvuurwerk af tijdens oud en nieuw.’, schrijft de politie bij het bericht.