Moeder van vermoorde Gino (9) overleden in woning gevonden

Moeder van vermoorde Gino (9) overleden in woning gevonden

Geplaatst op 15 november 2022, om 19:57 uur

MAASTRICHT – De politie heeft dinsdagavond een dode vrouw gevonden in een woning aan de Gildenweg in Maastricht. Een woordvoerster van de politie wilde uit piëteit hierover geen nadere bijzonderheden noemen. Volgens een woordvoerster van de organisatie Namens de Familie, onderdeel van Slachtofferhulp Nederland, gaat het om de moeder van Gino, het 9-jarige jongetje dat in juni werd ontvoerd en gedood.

“De vrouw is niet door een misdrijf om het leven gekomen”, aldus de woordvoerster van de politie. Mede daarom doet zij hierover geen nadere mededelingen. Volgens de woordvoerster van Namens de Familie is zij een natuurlijke dood gestorven.

Namens de Familie stond de moeder en beide zussen van Gino bij. De woordvoerster noemde de dood van de moeder “vreselijk” voor de beide zussen van Gino. Volgens haar had de moeder “enorm veel verdriet” over de dood van haar zoontje.

“Dit is met geen pen te beschrijven” zei ze. “De dood van Gino is nog zo vers, wat doe je als je dit hoort. Opnieuw een afscheid en een uitvaart. Bovendien nadert de tweede proforma-zitting rond de dood van Gino. Dit is voor de dochters van de moeder, zussen van Gino, een hele nare tijd.”

Op 5 december is de tweede niet inhoudelijke, voorbereidende zitting rond de verdachte van de moord, ontvoering en misbruik van Gino, Donny M. De 9-jarige Gino verdween op 1 juni tijdens het voetballen buiten in Kerkrade. Enkele dagen later werd zijn lichaam gevonden achter een uitgebrande woning in Geleen. De 22-jarige M. werd vlak voor de vondst in diens woning, vlakbij de vindplaats van Gino, opgepakt.

Tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting in deze zaak op 14 september heeft de rechtbank de moeder van Gino uit de zittingzaal laten verwijderen, omdat ze te emotioneel werd. Zij begon te gillen toen het Openbaar Ministerie meldde waar M. precies voor wordt vervolgd, namelijk het ontvoeren, drugs toedienen, misbruiken, mishandelen en vervolgens vermoorden van het jongetje.

De moeder werd de zaal uit geleid na haar uitbarsting en besloot uit de rechtbank te vertrekken. Een zus van Gino schreeuwde aan het eind van de zitting naar de verdachte: “Ooit zal ik je hebben.”

Door: ANP