Weer extreem zwaar vuurwerk in beslag genomen: meer dan 6000 cobra’s

Weer extreem zwaar vuurwerk in beslag genomen: meer dan 6000 cobra’s

Geplaatst op 14 november 2022, om 18:19 uur

ROTTERDAM – In een container aan de Nieuw-Mathenesserstraat in Schiedam en in een voertuig aan de Schoutstraat in Spijkenisse hebben agenten op donderdag 10 november meerdere dozen met in totaal 6105 stuks Cobra 6-vuurwerk gevonden, meldt de politie maandag.

Dit niet voor consumenten bestemde zeer zware knalvuurwerk heeft volgens de politie per stuk dezelfde kracht als een handgranaat. Het vuurwerk is daarom in grotere hoeveelheden levensgevaarlijk. Het opslaan van cobra’s in een woonwijk vormt daar een enorm gevaar voor omliggende woningen.

Er zijn drie mensen aangehouden op verdenking van het bezit en handel in professioneel vuurwerk: twee minderjarigen en een 37-jarige man uit Rotterdam.