Wilde politieachtervolging eindigt tegen geparkeerde auto’s en woning

Wilde politieachtervolging eindigt tegen geparkeerde auto’s en woning

Geplaatst op 11 november 2022, om 06:14 uur

EINDHOVEN – Bewoners aan de Bischopsmolen in Eindhoven werden donderdagavond opgeschrikt door een crash na een politie achtervolging.

Een automobilist die door de politie werd achtervolgd wilde in de straat een stuk over het voetpad rijden. Toen de auto tussen de gevels van de woningen en twee geparkeerde auto’s door probeerde te rijden, ging het mis. De auto ramde de voorkant van een woning, deze raakte flink beschadigd. Ook de geparkeerde auto’s liepen schade op. De auto -die voor de politie op de vlucht was- zat klem en kon geen kant meer op. De agenten die achter de auto aan zaten wisten twee personen aan te houden.

Een van de verdachte is met verwondingen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Waarom de politie achter de auto aan zat is niet bekend.

De woningen liepen ernstige schade op, de brandweer en gemeente kwamen daarvoor ter plaatse. Voordat de auto -die tegen de gevel reed- weg gehaald kon worden, moest de muur eerst gestut worden. De gemeente schakelde een aannemer in die de gevel kon ondersteunen, waarna het voertuig is geborgen.

Foto’s: Emergency Response Photographer