Grote brand bij bloembollenkwekerij op Texel

Grote brand bij bloembollenkwekerij op Texel

Geplaatst op 11 november 2022, om 16:51 uur

TEXEL – Bij een bloembollenkwekerij aan de Schorrenweg in Oosterend op Texel heeft vrijdagmiddag brand gewoed. Bij de brand kwam veel rook vrij die richting het noorden van het eiland waaide. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel heeft een persoon rook ingeademd, maar diegene is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

De brand brak rond 12.30 uur uit in de loods van de bloembollenkwekerij. Daarbij stond ook een berg hooi in brand. Die wordt door de brandweer uit elkaar getrokken en nageblust. Meerdere eenheden werden opgeroepen om te voorkomen dat de brand naar naastgelegen panden zou overslaan.

Vanwege de rook werd ook een NL-Alert verstuurd. Dat is inmiddels ingetrokken.

Het is niet bekend wat de oorzaak van de brand is.

Door: ANP