Man met mes valt politie aan in Brussel: één agent overleden, dader neergeschoten

Man met mes valt politie aan in Brussel: één agent overleden, dader neergeschoten

Geplaatst op 10 november 2022 21:27 uur | Laatst bijgewerkt op 10 november 2022 21:27

BRUSSEL – Bij een steekpartij in de Brusselse gemeente Schaarbeek is donderdagavond een agent overleden en een andere agent gewond geraakt. Zo meldt het Brusselse parket. De dader werd na de steekpartij door andere agenten neergeschoten.

Het tweetal werd in Brussel Noord donderdagavond rond 19.15 uur aangevallen door een man met een mes in de Aarschotstraat. „Er werd assistentie opgeroepen en de tweede ploeg heeft het vuur geopend op de verdachte”, meldt een woordvoerster van de politie tegenover de Telegraaf. „De twee politiemensen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht.”

Een van de agenten, een dertiger, werd in zijn nek gestoken en is aan zijn verwondingen overleden, zo bevestigt het Brusselse parket. De toestand van de andere agent is niet bekend.

De dader had mogelijk een terroristisch motief. Volgens meerdere bronnen zou de man ‘Allahu Akbar’ geroepen hebben voordat hij de agenten te lijft ging. De dader werd na de steekpartij twee keer geraakt: één keer in het been en één keer in de buik. Hij werd opgepakt en gewond naar het ziekenhuis gebracht.