UPDATE: Gaslek gedicht school, niemand gewond geraakt

UPDATE: Gaslek gedicht school, niemand gewond geraakt

Geplaatst op 8 november 2022 11:09 uur | Laatst bijgewerkt op 8 november 2022 18:39

ZEVENAAR – Een basisschool in de Bizetstraat in Zevenaar en ruim twintig omliggende woningen zijn dinsdag ontruimd geweest nadat een gaslek was ontstaan door een brand in de meterkast van de school. Het gaslek is gedicht en alle bewoners en leerlingen zijn weer thuis. Niemand raakte gewond, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden.

De leerlingen en bewoners zijn korte tijd opgevangen in een sporthal, aldus de woordvoerder. “De school heeft zelf iedereen op tijd buiten gekregen”, zegt de woordvoerder.

Er was in de middag sprake van een vrije uitstroom van gas. Netbeheerder Liander heeft dat lek gedicht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De meterkast is volledig uitgebrand, aldus de Veiligheidsregio.

Foto’s: Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink

facebook