Tientallen appartementen ontruimd door grote brand; politie doet onderzoek

Tientallen appartementen ontruimd door grote brand; politie doet onderzoek

Geplaatst op 6 november 2022, om 10:24 uur

AMSTERDAM – De politie gaat onderzoek doen na een grote brand in een woning in Amsterdam. Een voor half vijf is er brand uitgebroken in een appartementencomplex aan de Jan Evertsenstraat. Voorafgaand de brand zou er volgens getuigen een explosie zijn geweest.

De brandweer rukte met groot materieel uit. Een voorlichtster van de brandweer laat weten dat een groot aantal woningen is ontruimd en er bij de brand geen gewonden zijn gevallen. Het appartement heeft bij de brand forse schade opgelopen en is onbewoonbaar. De voorlichtster van de brandweer kan verder geen mededelingen doen omdat de zaak is overgedragen aan de politie en het een politieonderzoek gaat worden om de toedracht van de brand te achterhalen.

Foto’s: Michel van Bergen