Grote brand bij zorginstelling, bewoner gewond

Grote brand bij zorginstelling, bewoner gewond

Geplaatst op 4 november 2022, om 18:29 uur

HEERLEN – Door een brand in een ggz-instelling in Heerlen is vrijdagmiddag een bewoner gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De 88 bewoners en vijftien personeelsleden van de instelling werden geëvacueerd, aldus de brandweer. De bewoners zijn ter plaatse nagekeken door ambulancemedewerkers.

Vrijdagavond konden 66 bewoners terug naar hun kamers, 22 moeten de nacht elders doorbrengen. Voor deze groep is opvang geregeld.

Door nog onbekende oorzaak brak rond 13.00 uur een brand uit in een van de kamers van het gebouw de Wijerode van Mondriaan Ouderen aan de Kloosterkensweg. Door de brand verspreidde de rook zich via de gangen, waarop de hulpdiensten groot alarm sloegen en iedereen evacueerden. Een bewoner was een tijd vermist, maar werd later elders in het gebouw teruggevonden.

De brand was vrij snel onder controle, maar de brandweer heeft nog enige tijd nodig gehad om gebouw en kamers te ventileren.

Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Door: ANP