Acties tegen mensensmokkel en identiteitsfraude

Acties tegen mensensmokkel en identiteitsfraude

Geplaatst op 4 november 2022, om 11:48 uur

NEDERLAND – De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen week op diverse plaatsen aan de binnengrenzen met Duitsland en België controles uitgevoerd om mensensmokkel en identiteitsfraude op te sporen. De controles werden gehouden in diverse landen, onder coördinatie van Europol.

Tijdens de controles die de Marechaussee met haar Duitse, Belgische en Nederlandse collega’s van de politie uitvoerde, werden meerdere aanhoudingen verricht.

De controle in Maastricht, die woensdag 26 oktober werd gehouden, leverde kort na aanvang een aanhouding op van een Duitse man. In zijn auto vervoerde hij zwemvesten, een reddingsboot en ander nautisch materiaal, vermoedelijk bedoeld ter voorbereiding op een mensensmokkeltransport. Ook werden diverse personen gecontroleerd met valse of vervalste identiteitsdocumenten.

De Marechaussee houdt regelmatig intensieve controles met diverse partners, op basis van informatie rondom grensoverschrijdende criminaliteit. De Marechaussee focust zich dan vooral op zaken als mensensmokkel, identiteitsfraude en het controleren of iemand rechtmatig verblijf heeft in Nederland.

Foto: Koninklijke Marechaussee