UPDATE : Achtervolging voorafgaand aan dodelijke crash was na mishandeling

UPDATE : Achtervolging voorafgaand aan dodelijke crash was na mishandeling

Geplaatst op 3 november 2022, om 01:24 uur

KAMPEN – De politieachtervolging die woensdagavond eindigde in een dodelijke crash op de N50 bij het Overijsselse Kampen was ingezet vanwege een zware mishandeling. Dit bevestigt de politie na berichtgeving van De Stentor. Een 41-jarige man uit de gemeente Het Hogeland zou een 39-jarige vrouw in Bedum (Groningen) hebben mishandeld.

De mishandeling vond rond 18.30 uur plaats en was “in de relationele sfeer”, aldus de politie. De verdachte ging ervandoor, maar zijn voertuig werd later op de avond gesignaleerd op de A6. Hierop is de achtervolging ingezet.

Op de Eilandbrug ontstond vervolgens het ernstige ongeluk waarbij drie mensen zijn omgekomen. De politie kan nog geen uitspraken doen over de identiteit van de doden en kan ook niet bevestigen of de verdachte een van hen is.

Door: ANP