Twee gewonden door gasexplosie tijdens graafwerkzaamheden

Twee gewonden door gasexplosie tijdens graafwerkzaamheden

Geplaatst op 3 november 2022, om 14:07 uur

MADE – Twee mensen zijn gewond geraakt door een gasexplosie tijdens graafwerkzaamheden in Made (Noord-Brabant).

Rond 12.30 uur werd tijdens het graven op de Lucia Eijckenstraat een gasleiding geraakt, waarna er een explosie met vuur ontstond, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Twee personen hebben daardoor brandwonden opgelopen. Een van hen is overgebracht naar een huisartsenpost voor behandeling, de ander is ter plaatse gekoeld door de brandweer.

De omgeving rondom het lek is ruim afgezet, maar er hoefden voor zover bekend geen woningen of bedrijven te worden ontruimd, aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio. Netbeheerder Enexis is ter plaatse, heeft het gas afgesloten en zal het lek dichten. De brandweer blijft aanwezig tijdens de afhandeling van het gaslek.

Door: ANP