VIDEO: Schutter neemt gezinswoning onder vuur

VIDEO: Schutter neemt gezinswoning onder vuur

Geplaatst op 2 november 2022, om 21:13 uur

ROTTERDAM – In de nacht van zondag 18 op maandag 19 september 2022 werd aan het Zwaanshals in Rotterdam een appartement beschoten. Daar wonen de ex-vrouw en de jonge kinderen van een zakenman die wordt afgeperst. De vrouw en haar kleine kinderen waren op dat moment gelukkig niet thuis, maar het is de vraag of de schutter dat wist.

Rond 01.00 uur die nacht kwam de verdachte uitgebreid in beeld in de omgeving van het betreffende gebouw. Het heeft er alle schijn van dat hij erop uit was een Schiedamse zakenman te raken. De bewoonster is diens ex en haar kinderen zijn ook de zijne.

Kenmerken schutter
Uit onderzoek blijkt dat de schutter waarschijnlijk is opgepikt door iemand die in een vrij kleine, donkerkleurige auto reed; mogelijk een zwarte Volkswagen Golf. Samen lijken ze ervandoor te zijn gegaan langs eetcafé Het Trefpunt en via de Ruivendwarsstraat in de richting van de Boezemlaan.
De gefilmde verdachte heeft een normaal tot slank postuur, een donker getinte huidskleur en volle lippen. Hij droeg die nacht een donkerkleurige gewatteerde jas, een grijs/zwarte muts, sportschoenen met witte zolen en een zwarte trainingsbroek met rode strepen aan de binnen- en buitenkant van de pijpen.