Zeven Nederlanders vast voor ongeregeldheden in Oostenrijk

Zeven Nederlanders vast voor ongeregeldheden in Oostenrijk

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 10:59 uur

GRAZ – Zeven Nederlanders zijn aangehouden voor de ongeregeldheden rond de uitwedstrijd van Feyenoord tegen het Oostenrijkse Sturm Graz in de Europa League donderdagavond. Dat meldt een woordvoerder van de Rotterdamse politie. Tijdens en na de wedstrijd braken onlusten uit in de Merkur Arena in Graz. Meerdere agenten zouden lichtgewond zijn geraakt. De zeven verdachten zaten vrijdagochtend nog vast.

De lokale politie in Oostenrijk meldde na afloop van de wedstrijd dat er “meerdere gewonden, uitzettingen en arrestaties” waren. De Oostenrijkse ME gebruikte in het stadion onder meer traangas om rellende supporters in bedwang te houden. De politieactie werd tot in de nacht voorgezet. Ook in de stad was het onrustig.

Feyenoordfans die in het stadion aanwezig waren lieten aan de regionale omroep Rijnmond weten dat er een groep van 50 tot 100 raddraaiers was, die zouden zijn bijgestaan door een aantal Poolse supporters van de club Pogon Szczecin. “Het waren vooral jonge gasten die op een confrontatie uit waren”, aldus een anonieme fan, die zegt te vrezen dat de Europese voetbalbond UEFA Feyenoord sancties op zal leggen. “Het zou mij niet verbazen als we na vanavond voorlopig Europa niet meer in mogen.”

Feyenoord ging in de vijfde groepswedstrijd in de Europa League in de blessuretijd onderuit tegen Sturm Graz. Het duel eindigde in een 1-0-nederlaag voor de Rotterdammers. De Rotterdamse club is vorig seizoen herhaaldelijk beboet en bestraft voor het wangedrag van de fans. Feyenoord moest in totaal ruim 500.000 euro aan boetes betalen.