Arrestatie van 16-jarige na straatroof, tweede minderjarige verdachte wordt nog gezocht

Arrestatie van 16-jarige na straatroof, tweede minderjarige verdachte wordt nog gezocht

Geplaatst op 28 oktober 2022, om 15:27 uur

BADHOEVEDORP – Woensdagochtend heeft de politie een 16-jarige aangehouden in Badhoevedorp. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een straatroof. De politie zoekt nog naar een tweede verdachte.

Straatroof
De arrestatie volgde na aangiftes door een 15-jarige en 18-jarige jongen van een straatroof op zondag 2 oktober. De jongens hadden via internet een afspraak gemaakt voor een aankoop in Zwanenburg aan de Kerspel. Op de afgesproken locatie kwam een van de daders uit een steeg lopen en sprak de mannen aan. Hij begeleidde ze de steeg in, waar de tweede dader stond te wachten. In de steeg trok de eerste dader plotseling een wapen en eiste geld terwijl hij de jongens onder schot hield. Nadat de daders geld hadden buitgemaakt, renden zij weg in de richting van de Domineeslaan en verdwenen uit het zicht. Niemand raakte bij de beroving gewond.

Politieonderzoek
De politie startte een onderzoek en kwam een van de verdachten al spoedig op het spoor. De jongen is buiten heterdaad aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Tweede verdachte
De politie zoekt verder naar de tweede verdachte. Deze jongen is rond de 1,75 meter lang, heeft een normaal postuur, een licht getinte huidskleur en donker krullend haar. Hij droeg donkere kleding met een capuchon over het hoofd. De verdachte is vermoedelijk tussen de 15 en 17 jaar oud.