Brandweer blust brand bij de brandweerkazerne

Brandweer blust brand bij de brandweerkazerne

Geplaatst op 27 oktober 2022, om 22:38 uur

EERBEEK – Donderdagavond is de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Illinckstraat in Eerbeek.

Op het schoolplein van de Sterrenbeek bleek er een brand te zijn aan de achterkant van de brandweerkazerne tegen het gebouw aan. Daar stonden diverse kliko’s in lichterlaaie.

De brandweer van Eerbeek heeft alle voertuigen buiten gezet evenals de bluspakken. De brandweer van Loenen en Eerbeek zijn direct gaan blussen. De hoogwerker van brandweer Dieren is ter plaatse gekomen om een controle aan het dak van de kazerne uit te voeren en delen van de houten gevel uit voorzorg eraf te halen.

De gevel heeft grote schade opgelopen. Binnen is er voornamelijk rook en waterschade. De brandweer van Eerbeek laat weten gewoon weer inzet te zijn voor de bewoners. De politie start een onderzoek, brandstichting wordt daarbij niet uitgesloten.

Foto’s Roland Heitink