Arrestatieteam houdt man aan na bedreiging met wapen

Arrestatieteam houdt man aan na bedreiging met wapen

Geplaatst op 27 oktober 2022, om 18:48 uur

GRONINGEN – Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagochtend een 62-jarige man uit Groningen aangehouden die wordt verdacht van bedreiging met een wapen. De verdachte is aangehouden na een inval in een woning in de Soerabajastraat in Groningen.

De politie kreeg rond 09:45 uur een melding van een schietincident in de Soerabajastraat. Daarop zijn meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Van een schietincident bleek op dit moment geen sprake. De verdachte zou iemand hebben bedreigd met een wapen. Bij dit incident is niemand gewond geraakt.

De agenten troffen de verdachte aanvankelijk aan op straat. Hij is vervolgens een woning in de Soerabajastraat ingevlucht. De man wilde deze woning niet vrijwillig verlaten. De verdachte toonde vanuit het raam enkele keren een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Daarmee heeft hij ook meerdere keren projectielen afgevuurd richting de politie. Hierbij is ook niemand gewond geraakt.

Dienst Speciale Interventies
Er zijn meerdere specialistische politie-eenheden ingezet, waaronder de Dienst Speciale Interventies (DSI). Ook kwamen er onderhandelaars, een hondengeleider en een politiehelikopter ter plaatse. Tijdens de situatie in en rond de woning was de omgeving van de Soerabajastraat afgezet.

Gasalarmwapen
Omstreeks 11:45 uur is besloten de woning binnen te treden. Daarbij heeft de DSI desoriënterende middelen gebruikt. Uiteindelijk kon de verdachte met behulp van het stroomstootwapen worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de incidenten. In de woning is onder andere een omgebouwd gasalarmwapen aangetroffen.