31-jarige verdachte sterft na schot van politie

31-jarige verdachte sterft na schot van politie

Geplaatst op 27 oktober 2022, om 13:55 uur

ARNHEM – De verdachte die woensdag na een auto-inbraak in Arnhem zwaargewond raakte nadat de politie op hem schoot, is overleden. De 31-jarige man uit Arnhem is aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie donderdag.

De politie kreeg rond 17.30 uur een melding binnen van een ‘heterdaadsituatie’ van een auto-inbraak op de Deelenseweg. Tijdens de aanhouding zou de man zich hevig hebben verzet. Daarop heeft één agent één schot gelost. De verdachte werd vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het incident, wat gebruikelijk is als er met een dienstwapen geschoten is. Vanwege het lopende onderzoek is de politie terughoudend met het delen van meer details.

Foto’s: Roland Heitink