Zwarte rookwolken boven delen Zuid-Limburg door brand in België

Zwarte rookwolken boven delen Zuid-Limburg door brand in België

Geplaatst op 26 oktober 2022, om 19:39 uur

MAASTRICHT – Over delen van Zuid-Limburg trekken woensdagavond grote zwarte rookwolken, afkomstig van een brand in een recyclebedrijf in Lanaken, vlak over de grens. De brandweer roept inwoners op ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. De rookpluim bevat geen schadelijke concentraties van gevaarlijke stoffen, wijst een meting uit. De brandweer uit Maastricht helpt bij de bluswerkzaamheden in België.

De rookpluim heeft een grootte van ongeveer 5 vijf kilometer en reikt tot in Duitsland, aldus de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

De brand woedt sinds 17.00 uur. Er staan stapels met geperste PET-flessen in brand. PET is een kunststof die onder verhitting gemakkelijk is te vormen. Verwacht wordt dat de wind in de loop van de avond draait naar het zuidoosten, richting België, en dat de rookpluim rond 00.00 uur Zuid-Limburg verlaat.

Door: ANP