(VIDEO) Dieseltekort dreigt in Nederland

(VIDEO) Dieseltekort dreigt in Nederland

Geplaatst op 26 oktober 2022, om 14:34 uur

NEDERLAND – Er dreigt een dieseltekort in Nederland, als in december een verbod ingaat op de import van ruwe olie uit Rusland. De prijzen aan de pomp, waar diesel inmiddels duurder is dan benzine, kunnen daardoor verder gaan stijgen, aldus Financieel Dagblad.

In Nederland zouden vooral bedrijven daar last van hebben, aangezien het overgrote deel van hun voertuigen op diesel rijdt. Voor consumenten geldt dat minder, aangezien het aantal dieselpersonenauto’s de afgelopen jaren flink is verminderd.

EenVandaag wijdde ook een item aan het dreigende tekort. Zij gingen hiervoor in gesprek met Transport en Logistiek Nederland (TLN). De gevolgen lijken zich verder te strekken dan alleen de prijs aan de pomp. Bekijk hieronder het item van EenVandaag.