Plofkraak explosieven in garagebox, straat afgezet

Plofkraak explosieven in garagebox, straat afgezet

Geplaatst op 26 oktober 2022, om 20:08 uur

EINDHOVEN – De hulpdiensten zijn woensdagavond groots uitgerukt nadat in een garagebox aan de Nazarethlaan explosieven werden aangetroffen.

In de garagebox lagen tassen met blokken die door de politie herkend werden als explosieven. De explosieven die volgens de OvD-P al helemaal geprepareerd waren met draden en ontstekers worden vaak ingezet bij plofkraken. De EOD, brandweer, ambulance, politie, en forensische opsporing zijn ter plaatse. Een deel van de wijk is afgezet. Aan de bewoners van omliggende huizen is gevraagd op de begane grond te blijven.

De EOD heeft de explosieven onderzocht, en gaan opzoek naar een locatie in de buurt om ze te laten ontploffen.