Waarschuwing voor fokker met honden met epilepsie

Waarschuwing voor fokker met honden met epilepsie

Geplaatst op 25 oktober 2022, om 11:30 uur

UTRECHT– De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een waarschuwing opgelegd aan een fokker van Drentsche patrijshonden, wegens het bewust fokken met dieren die epilepsie kunnen doorgeven.

Eerder deelde de autoriteit een waarschuwing uit aan een fokker van Sphynx-katten wegens overtreding van het verbod om met zulke dieren te werken.

Dierenrechtenorganisatie Dier&Recht diende een handhavingsverzoek in tegen de fokker van Drentsche patrijshonden. “Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds fokkers zijn die doelbewust gokken met zo’n zware erfelijke aandoening. Als pups epilepsie krijgen dan heeft dat enorme nare gevolgen voor zowel de honden als hun baasjes”, aldus de club, die blij is met het optreden van de autoriteit.

Door: ANP