Politie zoekt maandag weer naar vermisten aanvaring Terschelling

Politie zoekt maandag weer naar vermisten aanvaring Terschelling

Geplaatst op 24 oktober 2022, om 11:09 uur

TERSCHELLING – Met twee boten gaat de politie maandagmiddag bij laagwater opnieuw zoeken naar de 12-jarige jongen en de volwassen man die vrijdag na een aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi vlakbij het eiland Terschelling vermist zijn geraakt. Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid gebeurt dat als het laagwater is, omdat er dan goed zicht is op de zandbanken.

De politie gaat ervan uit dat de vermisten niet meer in leven zijn en ergens zullen aanspoelen, zo werd al eerder duidelijk. Dat kan afhankelijk van de stroming ook op andere plekken dan Terschelling zijn. Lichamen zouden ook kunnen opduiken op zandbanken nabij de vaargeul waar de aanvaring plaatsvond.

Afgelopen weekend hielp ook vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) mee met zoeken. Maandag zijn deze vrijwilligers niet aanwezig. “Wanneer het nodig is, worden we opgeroepen”, aldus een woordvoerder van SAR Nederland. Een woordvoerder van de politie zegt niet te weten of andere schepen maandag aansluiten bij de zoektocht. Eerder hielpen de Kustwacht en de reddingsmaatschappij KNRM mee.

De aanvaring was vrijdagochtend vroeg. Wat de oorzaak was, is nog niet bekend. Door het ongeval zijn een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden om het leven gekomen.

Door: ANP