Zoektocht na aanvaring Terschelling nog steeds zonder resultaat

Zoektocht na aanvaring Terschelling nog steeds zonder resultaat

Geplaatst op 23 oktober 2022, om 22:30 uur

TERSCHELLING – Met meerdere boten is zondag weer tevergeefs gezocht naar de 12-jarige jongen en de volwassen man die nog vermist zijn na de aanvaring tussen een snelboot en een watertaxi nabij het eiland Terschelling op vrijdag. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid liet dat zondagavond weten. Maandag wordt weer verder gezocht.

De politie gaat ervan uit dat de vermisten niet meer in leven zijn en ergens zullen aanspoelen, zo werd al eerder duidelijk. Dat kan afhankelijk van de stroming ook op andere plekken dan Terschelling zijn. Lichamen zouden ook op zandbanken nabij de vaargeul waar de aanvaring plaatsvond kunnen opduiken

De politie zette zondag ook een helikopter in bij de zoektocht. Die kan laag over de zandbanken en het water vliegen om te zoeken, aldus de woordvoerder. Ook reddingsmaatschappij KNRM, de Kustwacht en vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zochten mee.

De aanvaring was vrijdagochtend vroeg. Wat de oorzaak was is nog niet bekend. Door het ongeval zijn een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden om het leven gekomen.