Kindje Stefan (2) overleden bij motorcrossbaan: ‘We verwijten hem niks’

Kindje Stefan (2) overleden bij motorcrossbaan: ‘We verwijten hem niks’

Geplaatst op 23 oktober 2022, om 13:56 uur

MARUM – Het 2-jarige jongetje dat zaterdag ernstig gewond raakte door een ongeval met een crossmotor in het Groningse Marum is overleden. Dat laat de familie van het slachtoffer weten op Facebook. De vader van het slachtoffer liep ernstige verwondingen op.

De vader ging zaterdagmiddag samen met zijn zoontje naar een motorcrossterrein in Marum om de crossers te zien. “Hier was hij dol op en hij kon ook niet wachten om ernaar toe te gaan”, schrijft de moeder op Facebook.

Rond 14.30 uur gaat het echter gruwelijk mis als een motorcrosser op de vader en zoon botst. Vader komt er vanaf met een gebroken been. Hulp voor zijn 2-jarige zoon mocht niet baten. In het ziekenhuis overlijdt hij aan zijn verwondingen. “Wat gisteren een leuk uitje samen moest worden, is uitgelopen in een ramp”, schrijft zijn moeder. “We zijn er stil van, maar we gaan hier met ons drieën uitkomen als gezin.”

Oproep
De negentienjarige man die de motor bestuurde raakte eveneens gewond, maar hij was er minder slecht aan toe. Op Facebook doet de moeder van het gezin een oproep om in contact te komen met de motorcrosser. “Deze jongen is ook in een nachtmerrie gekomen en we verwijten hem helemaal niets.”

De politie laat zondag weten nog bezig te zijn met het onderzoek en geen mededelingen te kunnen doen over de toedracht van het ongeval.