Aanhoudingen op homo-ontmoetingsplek voor poging tot zware mishandeling

Aanhoudingen op homo-ontmoetingsplek voor poging tot zware mishandeling

Geplaatst op 23 oktober 2022, om 20:23 uur

HOOGLAND – De politie hield zaterdagavond op carpoolplaats Bunschoten/Spakenburg langs de snelweg A1 twee mannen en een minderjarige jongen aan op verdenking van poging tot zware mishandeling en het voorhanden hebben van slagwapens.

Agenten van Dienst Infrastructuur waren in onopvallende voertuigen aanwezig op de carpoolplaats toen ze een 20-jarige man uit Amersfoort en een 18-jarige man uit Lelystad met een hockeystick de struiken in zagen lopen. De locatie staat bekend als een zogenoemde ‘homo-ontmoetingsplek’. Het vermoeden bestond dat de drie geweld wilden gebruiken tegen bezoekers van deze ontmoetingsplek.

Toen twee agenten die niet in politie-uniform de bosjes in liepen om te kijken wat zich daar afspeelde, kwamen de mannen en de jongen op de agenten af. Hierop hebben de agenten zich meteen kenbaar gemaakt als politiemensen en hielden hen aan. In het voertuig van de mannen werd ook nog een golfclub aangetroffen. De hockeystick en de golfclub zijn in beslag genomen. De twee mannen hebben de nacht doorgebracht op het bureau en zijn zondagmiddag na verhoor in overleg met de officier van justitie heengezonden, wegens gebrek aan bewijs.

De minderjarige jongen is door de politie diezelfde avond nog thuisgebracht en is er een zorgmelding gemaakt bij Jeugdzorg.