Treinen bij Bergen op Zoom rijden vier dagen na bizarre botsing met bus weer

Treinen bij Bergen op Zoom rijden vier dagen na bizarre botsing met bus weer

Geplaatst op 21 oktober 2022, om 08:11 uur

BERGEN OP ZOOM – Tussen Bergen op Zoom en Roosendaal rijden sinds vrijdagochtend weer treinen na het ongeluk van maandag waarbij een bus doormidden werd gereden door een trein. Alle schade is inmiddels hersteld, meldt een woordvoerder van ProRail. Vrijdag rond 07.00 uur reden de treinen er volgens de NS weer normaal en waren de beperkingen voorbij.

Vanwege het ongeval was het treinverkeer er dagenlang gestremd. Er moest flink wat gebeuren om alle schade te herstellen. Zo zijn gebroken dwarsliggers en 300 meter spoorstaaf hersteld. Ook moest een compleet nieuwe overweg worden geplaatst. Volgens de woordvoerder van ProRail is dat allemaal inmiddels gebeurd.

Bij het ongeluk kwam een bus, die op dat moment geen dienst meer had en waarin dus geen passagiers meer zaten, stil te staan op een overweg. De bus werd geraakt door een trein. De buschauffeur, die op tijd uit de bus had weten te komen, verklaarde tegen de politie dat het voertuig door technische problemen stil kwam te staan. De bus werd door de aanrijding in tweeën gesplitst, zo was op beelden te zien. Er raakte niemand gewond. Wel waren er twee treinreizigers met lichte hoofdpijnklachten.

Door: ANP