Douane vindt 254 kilo cocaïne in haven Vlissingen

Douane vindt 254 kilo cocaïne in haven Vlissingen

Geplaatst op 20 oktober 2022, om 19:11 uur

VLISSINGEN – De Douane in Vlissingen ontdekte donderdag in de plaatselijke haven tijdens een gerichte controle van een container een partij cocaïne. De 254 kilo vertegenwoordigt een straatwaarde van ruim 26,5 miljoen euro.

De blokken verdovende middelen zaten in dozen tussen een lading bananen uit Ecuador en waren op doorreis naar een bedrijf in Duitsland. De Douaniers riepen na de vondst direct de collega’s van het Team Bijzondere Bijstand (TBB) op die de drugs naar een veilige plek vervoerden om te testen en te wegen.

HARC-team
Het HARC-team, een samenwerkingsverband tussen zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.

Foto: Openbaar Ministerie