Vreemde lucht in dierenkliniek, vogels en konijnen dood

Vreemde lucht in dierenkliniek, vogels en konijnen dood

Geplaatst op 19 oktober 2022, om 14:42 uur

AMSTERDAM – Bij een dierenkliniek in de Amsterdamse wijk IJburg zijn woensdagochtend verschillende dieren overleden nadat een vreemde lucht was geroken, bevestigt een woordvoerster na een bericht van de lokale nieuwssite 112 Amsterdam. Het gaat om vogels en konijnen, die er volgens haar al slecht aan toe waren.

Twee medewerkers klaagden over hoofdpijn en misselijkheid. Zij zijn onderzocht door ambulancepersoneel. De nog levende dieren in de kliniek zijn door medewerkers van de dierenambulance uit het pand gehaald.

Waar de vreemde lucht vandaan is gekomen en waardoor die werd veroorzaakt, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerster heeft de brandweer overal metingen verricht en is er niets verdachts gevonden. Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er sterk werd gedacht aan koolmonoxide (CO), maar dat metingen dat niet hebben aangetoond. De kliniek heeft de tip gekregen een CO-melder te installeren.

Foto: Goolge Maps

Door: ANP