Zacht najaarsweer houdt voorlopig aan

Zacht najaarsweer houdt voorlopig aan

Geplaatst op 15 oktober 2022, om 15:56 uur

NEDERLAND –  Het lijkt voorlopig nog niet echt koud te worden in Nederland. Volgens Weeronline hebben we de komende tijd te maken met zacht najaarsweer.

Komende week, als de regio Noord vakantie heeft, is er kans op een enkele warme dag met maxima van 20 graden en meer. In de week erna, als de regio’s Midden en Zuid vakantie krijgen, zijn normale tot iets boven normale temperaturen het meest waarschijnlijk. Gebruikelijk is een graad of 13 eind oktober.

De relatieve warmte komt volgens het weerbureau door een zuiden- tot zuidwestenwind die de rest van de maand zal domineren. Deze wind maakt het regelmatig ook wat onstuimig met een mix van wolken, zon en enkele buien.

In de eerste week van november verandert er niet veel, daarna gaat het kwik omlaag. De kans op mist en nachtvorst neemt dan toe.