Vader veroordeeld voor jarenlange mishandeling van twee dochters

Vader veroordeeld voor jarenlange mishandeling van twee dochters

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 14:24 uur

ALKMAAR – De rechtbank in Alkmaar heeft vrijdag de 45-jarige Frank O. uit Zaandam veroordeeld voor het jarenlang fysiek en psychisch mishandelen van twee van zijn dochters. Hij krijgt een celstraf van 27 maanden, waarvan een jaar voorwaardelijk.

Beide dochters waren grotendeels minderjarig toen hun vader ze mishandelde. Een van de twee vrouwen heeft aangifte tegen O. gedaan. Zij heeft zeer gedetailleerd verklaard over een scala aan mishandelingen en vernederingen tijdens haar kinder- en tienerjaren.

De man heeft bekend dat hij zijn dochters al vanaf jonge leeftijd heeft geslagen met een riem, de vlakke hand en een slipper. In huis had hij camera’s opgehangen en hij heeft bevestigd dat hij telefonisch ieder moment moest kunnen meeluisteren als de dochters van huis weggingen. In verslagen van hun middelbare school staat dat bij beiden blauwe plekken zijn gezien.

De rechtbank oordeelt dat de man zijn dochters een normale jeugd heeft ontnomen en hun ontwikkeling ernstig heeft verstoord. Beide slachtoffers hebben psychische klachten aan de jarenlange mishandeling overgehouden.

Naast de celstraf krijgt de man een contactverbod met beide slachtoffers opgelegd en een locatie verbod in de woonplaats van een van de slachtoffers. Ook moet hij zich laten behandelen door een gespecialiseerde zorginstelling.

Door: ANP