Regenjas maakt plaats voor lentejas en zonnebrand

Regenjas maakt plaats voor lentejas en zonnebrand

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 13:28 uur

NEDERLAND – Het weer is vrijdagmiddag nog nat en grauw maar daar komt verandering in.

Zaterdag: vaak droog, enkele buien
Op de eerste weekend dag waait er een matige zuidwestenwind. Aan zee is de wind soms vrij krachtig. Er zijn veel wolkenvelden en vooral in de ochtend kan het daarbij af en toe regenen. In de middag stijgt de kans op droog weer en dan kan de zon even doorbreken. Ook dan is er wel kans op een bui. Het wordt 15 graden in het noorden tot 18 graden in het zuiden.

Waarschijnlijk is het overdag op veel plaatsen droog, maar hou de radar wel in de gaten. Ga je voor een langere tijd eropuit dan kan je het beste wel een paraplu meenemen.

Zondag: veel wolken en hoge temperaturen
Ook zondag zijn er veel wolken en is kans op af en toe wat regen. De zon heeft in de middag betere kansen om een tijdje te schijnen en dan is het vaak droog.
Het wordt 16 tot 18 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld liggen de middagtemperaturen half oktober op 14 of 15 graden. De wind is veelal matig en waait uit het zuidwesten.

Maandag ruim 20 graden
Ook na het weekend blijft het licht wisselvallig en zacht. Maandag kan het in de zuidoostelijke helft van het land zelfs 20 tot 22 graden worden. Wel zijn er veel wolkenvelden, valt lokaal wat regen en laat de zon zich alleen tijdelijk zien. Het is nog onduidelijk of het warme herfstweer daarna nog even aanhoudt of dat de temperatuur wat meer richting normale waarden daalt van 15 of 16 graden.