Ramkraak op juwelier, bestelauto in brand gevlogen

Ramkraak op juwelier, bestelauto in brand gevlogen

Geplaatst op 14 oktober 2022, om 09:19 uur

ZETTEN – Op de Hoofdstraat in het centrum van Zetten is in de nacht van donderdag op vrijdag een ramkraak gepleegd op Juwelier Van Schaik. Na de kraak hebben de daders de bestelauto vermoedelijk in de brand gezet.

Rond 4.00 uur werd de ramkraak gepleegd. Dit deden ze doormiddel van een rolcontainer voor de deur te plaatsen en met de bestelauto er tegenaan te rammen. Daardoor hadden zogeheten rampalen geen nut, gezien de container er tussendoor kon. Nadat de twee inbrekers klaar waren, zette ze vermoedelijk de bestelauto in de brand en vluchten ze op een scooter. Buurtbewoners hebben het brandende voertuig de weg opgeduwd, zodat het pand niet in de brand vloog.

De vluchtscooter rond 5.30 uur gevonden door de krantenbezorger aan de Bellefleur. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar het incident. Zo wordt er gekeken op eventuele sporen in de winkel of op de gevonden scooter. Of er een buit is gemaakt is nog onduidelijk. Wel is het bekend dat de inbrekers binnen zijn geweest.

Foto: John Beckmann/ Persbureau Heitink