UPDATE: Wéér een plofkraak op een geldautomaat

UPDATE: Wéér een plofkraak op een geldautomaat

Geplaatst op 13 oktober 2022, om 07:12 uur

AMSTERDAM – Op de vroege ochtend van donderdag 13 oktober hebben meerdere personen even na 04.30 uur een plofkraak gepleegd in De Hallen in Amsterdam Oud-West. De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen.

Even na 04.30 uur kreeg de meldkamer meerdere meldingen dat er een harde knal te horen was in de omgeving van De Hallen. Politieagenten gingen direct naar de locatie en constateerden dat een geldautomaat in De Hallen het doelwit was. De geldautomaat bleek volledig vernield. Ook is er schade aan onder meer plafondplaten ontstaan. Er zijn geen gewonden gevallen en het was niet nodig om naastgelegen panden te ontruimen. De recherche doet uitgebreid onderzoek om te achterhalen hoe de daders zich toegang hebben verschaft tot De Hallen en of zij buit hebben gemaakt. Ook wordt er sporenonderzoek verricht en camerabeelden uitgekeken.

Indien mensen voorafgaand, tijdens of vlak na de plofkraak iets hebben gezien wat met deze zaak te maken kan hebben, dan horen rechercheurs dat heel graag. Ook zijn camerabeelden uit de omgeving zeer welkom, deze zijn hieronder te uploaden. Via onderstaand tipformulier kan informatie gedeeld worden met het onderzoeksteam. Bellen kan ook via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Recentelijk is er ook in een straat om de hoek, de Kinkerstraat, een plofkraak op een geldautomaat geweest.

Foto’s: Michel van Bergen