Bezoeker met kort lontje slaat barman een hersenschudding

Bezoeker met kort lontje slaat barman een hersenschudding

Geplaatst op 13 oktober 2022, om 11:00 uur

AMSTERDAM – Een onbekende die zijn zin niet kreeg, werd agressief en mishandelde de barman die hem “nee” verkocht. Het gebeurde in Amsterdam op donderdag 28 juli 2022 in een restaurant aan het Damrak. De politie deelt beelden van de verdachte.

De bewuste man was die middag samen met een vrouw. Rond 14.15 uur liepen zij de horecazaak binnen. Aan de medewerker vroeg de man, in het Engels, of hij wat servetjes mocht pakken. Na een negatief antwoord vroeg hij of hij dan even van het toilet gebruik mocht maken. Ook daarop hoorde hij “nee”, aangezien hij geen betalende gast was.

Hersenschudding
Toen de onbekende man met servetjes begon te gooien, had de barman er tabak van. Hij verzocht de man een aantal keer het pand te verlaten, maar dat kwam hem duur te staan. De agressieve man gaf hem een elleboogstoot en een aantal klappen. Het slachtoffer liep daarbij een hersenschudding op.

De vrouw die met de verdachte optrok is onherkenbaar gemaakt, omdat zij niets strafbaars deed. Mogelijk zegt de combinatie met haar iemand iets en/of herkent iemand de gezochte man op de camerabeelden. Uw informatie doorgeven kan desgewenst anoniem.