Jongen (16) aangehouden voor schietincident in Assen

Jongen (16) aangehouden voor schietincident in Assen

Geplaatst op 12 oktober 2022, om 12:19 uur

ASSEN – De politie heeft op woensdagochtend 12 oktober een 16-jarige man aangehouden in het onderzoek naar een schietincident in de omgeving van de Noordersingel in Assen. Op de avond van 5 september raakte een 18-jarige man uit Beilen daarbij ernstig gewond.

De politie trof de gewonde man na een melding rond 23:15 uur aan op de Menning in Assen. Het slachtoffer is die avond met ernstige verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is daarop direct een onderzoek gestart. Dat onderzoek heeft geleid tot de aanhouding van de 16-jarige man uit Assen.

Noordersingel en Menning
Het onderzoek naar het schietincident richtte zich op de omgeving van de Noordersingel. Mogelijk is er een conflict met een groep personen aan vooraf gegaan. Uit onderzoek moet nog blijken wat er precies is gebeurd en hoe het slachtoffer daarna op de Menning is terechtgekomen.

Belangrijke getuigen
Uit het eerste onderzoek weten we ook dat drie jonge vrouwen en een jonge man mogelijk een belangrijke getuige zijn geweest van het schietincident. We zijn inmiddels ook met hen in contact geweest.

Forensisch onderzoek
Er heeft forensisch onderzoek plaatsgevonden op zowel de Noordersingel als de Menning. Ook is er een buurtonderzoek geweest. Ook spreken we met getuigen.

Heeft u tips of andere informatie over dit incident, dan vragen we u contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken om bijvoorbeeld beelden te uploaden.