Gedetineerde doet ontsnappingspoging uit gevangenis

Gedetineerde doet ontsnappingspoging uit gevangenis

Geplaatst op 12 oktober 2022, om 08:02 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een gevangene heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.30 uur geprobeerd te ontsnappen uit een gevangenis in Alphen aan den Rijn. De man wist een ruit en tralies te verwijderen, waarna hij via aan elkaar geknoopte lakens uit zijn cel kon komen. Hij is binnen de muren van de inrichting nog opgepakt en in een isoleercel geplaatst, meldt een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Buiten de muren heeft de politie vrij snel daarna een aanhouding verricht, meldt het departement. De politie meldt zelf dat dit rond 03.15 uur was en dat niemand meer voortvluchtig is. Naast het onderzoek van de politie doet de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) intern onderzoek naar de vluchtpoging.

Op een foto op de site van het Leidsch Dagblad is te zien dat aan elkaar geknoopte stoffen vanaf het dak tot over een hek hangen. Aanvankelijk wilden de politie en het ministerie daar niets over kwijt. Hoe de betrokkene aan zoveel lakens kon komen, is niet duidelijk. Alles wordt onderzocht, meldt een woordvoerster van DJI.

Of op de Genielaan tegenover de gevangenis een vluchtauto stond te wachten op de gevangene, kan de politie ook niet vertellen. “Dat is deel van het onderzoek.”